Ειδησεογραφικό site

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Κούρεμα» χρέους στην Ελλάδα; Ούτε σεντ!

26

«Υποστηρίζω με όλη μου την καρδιά τις απόψεις του Σόιμπλε για την Ελλάδα», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Der Standard ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ιδέα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για προσωρινό Grexit ως «καλή».

«Δεν υπάρχουν κανόνες στην ΕΕ για την έξοδο από το ευρώ. Οι πατέρες της ευρωζώνης δεν μπορούσαν να φανταστούν μία κατάσταση όπως αυτή με την Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κανόνες. Η πρόταση που αφορούσε την έξοδο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει πλεονεκτήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Φίκο.

Αν και δήλωσε ότι υποστηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του «θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα» αφού αισθάνεται ακόμα κάποια νευρικότητα.

Όταν ο Φίκο κλήθηκε από τον δημοσιογράφο να εξηγήσει τους λόγους αυτής της νευρικότητας, εκείνος αναφέρθηκε στη θέση του ΔΝΤ ότι θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Αυτό δεν θα γίνει. Η Σλοβακία δεν θα αποδεχθεί κούρεμα ούτε για ένα σεντ όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός» τόνισε ο πολιτικός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως η επέκταση των προθεσμιών.

«Ωστόσο και εκεί υπάρχουν όρια. Δεν θα περιμένουμε 100 χρόνια για να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της», κατέληξε ο Φίκο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.