Ειδησεογραφικό site

Σκρέκας: Να σταματήσει ο άτυπος διωγμός του ιδιωτικού τομέα

34

Την ικανοποίηση της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2020, εξέφρασε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Ωστόσο, όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκρέκας, η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.

«Τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τον τότε υφυπουργό κ. Ν.  Μηταράκη συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της EBRD στο Λονδίνο και εξασφαλίσαμε την απαραίτητη θετική εισήγηση, ώστε να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα τη δραστηριοποίησή της στη χώρα μας», σημειώνει ο  βουλευτής της ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του το αρμόδιο υπουργείο «να μην αδρανήσει και να κινηθεί γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, πρέπει να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα να διοχετεύονται τα κεφάλαια της EBRD στην ιδιωτική οικονομία, «η οποία δοκιμάζεται ξανά από τις συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας, που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου με υπαιτιότητα της κυβέρνησης».

Όπως τονίζει, απαραίτητη προϋπόθεση για να μη ρισκάρουμε τις επενδύσεις αυτές είναι να σταματήσει ο άτυπος διωγμός που υφίσταται ήδη από τις πρώτες ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική οικονομία.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει άλλους πειραματισμούς με αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος και κρατικοδίαιτα μοντέλα για να ικανοποιηθούν τα σοβιετικά απωθημένα ορισμένων κυβερνητικών στελεχών», προσθέτει ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος δρόμος για την πραγματική έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.