Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης: Δεν πάμε για να τα «σπάσουμε» – Θέλουμε μία αμοιβαία επωφελή λύση

24

«Θα είμαστε συνεπείς στο σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων», επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Ο,τι έχει δρομολογηθεί κινείται στη λογική της απόλυτης συνέπειας με όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Βεβαίως, αυτό γίνεται μέσα από έναν σχεδιασμό, μέσα από συγκεκριμένα βήματα και προφανώς στη σκιά μιας πολύ μεγάλης και σοβαρής και σημαντικής διαπραγμάτευσης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή και είναι πρωτόγνωρη και για εμάς και για τον ελληνικό λαό», τόνισε στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως «ποτέ άλλοτε δεν είχε πάει με αυτόν τον αέρα της αυτοπεποίθησης, με ωριμότητα, αλλά και με μία λογική σθεναρής υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας ελληνική κυβέρνηση να καθίσει απέναντι από τους δανειστές».

«Δεν πάμε, για να τα «σπάσουμε», πάμε για να επιτύχουμε μία αμοιβαία επωφελή λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη συνολικά», είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως οι στιγμές είναι ιστορικές και δύσκολες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα μέλη της σημερινής Ευρώπης.

«Ο καθένας θα κριθεί. Αν κάποιοι αναλάβουν την ευθύνη να έχουν μία άτεγκτη στάση απέναντι στη χώρα μας, την ίδια στιγμή αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποδομήσουν την ίδια την Ευρώπη, να ρισκάρουν την ίδια την προοπτική της. Ήδη, ο ευρωπαϊκός χώρος, τα ευρωπαϊκά κράτη συζητούν πάνω στην τελευταία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν αδιανόητο, πριν από λίγες ημέρες», σημείωσε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι τελικά δεν θα επιβληθεί η γερμανική ακαμψία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.