Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης: Αποκλειστική ευθύνη Σαμαρά πιθανή μη αποδοχή των ομολόγων

40

Αποκλειστική ευθύνη στον Αντώνη Σαμαρά σε περίπτωση μη αποδοχής των ελληνικών ομολογών από την ΕΚΤ επιρρίπτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ακραίο φιλελευθερισμό που «δεν επιθυμεί τις πολιτικές της «ποσοτικής χαλάρωσης» και υπερασπίζεται τις πολιτικές λιτότητας».

Σχολιάζοντας δήλωση της εκπροσώπου την Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη που υποστήριξε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε επί χρόνια στην Ευρώπη και δίνει και σήμερα τη μάχη να επιτευχθεί η «ποσοτική χαλάρωση» που ανακοίνωσε προ διμήνου ο κ. Ντράγκι και να συμπεριληφθεί σε αυτήν η χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πολέμησε και πολεμάει λυσσαλέα αυτήν την προοπτική».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια». Υπενθύμισε, μάλιστα, την αναφορά του κ. Σαμαρά κατά την τελευταία συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή (8/12/2014): «Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράζει, ώστε να αγοράσει και για εμάς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέρος του χρέους μας. Δηλαδή να δώσει φρέσκο χρήμα. Όμως αυτό το απαγορεύει το ίδιο το καταστατικό της ΕΚΤ. Πέρα που το απορρίπτουν οι περισσότερες χώρες της Ένωσης. Δεν έχετε καταλάβει καν με ποιους κανόνες κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Να γιατί ο κ. Σαμαράς δεν είναι ικανός να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Έτσι εξηγείται γιατί ο απερχόμενος πρωθυπουργός υπεραμύνεται της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ θα ευθύνεται αποκλειστικά σε περίπτωση μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ» αναφέρει κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.