Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης αποδοκιμάζει Διαμαντόπουλο: Ας τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του

45

Τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλου, την οποία εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ότι ο Σάββας Ξηρός είναι «εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο», κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του τον κ. Διαμαντόπουλο» και συμπλήρωσε: «Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύων, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», σημείωσε: «Προφανώς η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον κ. Μεϊμάρακη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλισης της ολομέλειας της Βουλής», σχολίασε αρχικά ο κ. Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: «Το πολιτική συμπέρασμα από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων και προτάσεων πάνω στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ». Αν είχε εμπιστοσύνη στις προτάσεις της θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στον Ελληνικό λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος».

Σχετικά με την αφαίρεση του ΑΦΜ που προωθεί η κυβέρνηση, είπε: «Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε ως κράτος πάνω στο ζήτημα της φορολογικής πολιτικής. Το τελευταίο που θα άξιζε κανείς να δει είναι τέτοιου είδους ακραία μέτρα. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν φορολογικές αδικίες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει υπερφορολογισή της μισθωτής εργασίας και των μεσοστρωμάτων. Το να υιοθετήσει κανείς ένα τέτοιο μέτρο σε τι εξυπηρετεί; Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν πετάμε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.