Ειδησεογραφικό site

Σκουριές: Δεν θα γίνουμε θύματα της προεκλογικής περιόδου, λένε οι μεταλλωρύχοι

41

Ο Σκουρλέτης και ο Τσίπρας «με σφραγίδα και υπογραφή τους μας βγάζουν στον δρόμο και έχουν το θράσος να πουλάνε και το νέο στην πλάτη μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αναλυτικά, αναφέρουν: «Χθες εντελώς ξαφνικά μάθαμε από τις ειδήσεις ότι χάνουμε την δουλειά μας και μάλιστα με Υπουργική απόφαση και σφραγίδα της Κυβέρνησης.

Χθες ακούσαμε τον αρμόδιο Υπουργό που δεν ντράπηκε να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας, να ανακοινώνει με χαρά από την τηλεόραση, την απόφασή του να βγάλει στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους, να αφήσει χωρίς μεροκάματο 5.000 οικογένειες και μια ολόκληρη περιοχή που βασίζεται στα Μεταλλεία, απροστάτευτη.

Εμείς δεν ξέρουμε από τεχνικά και νομικά ζητήματα, ούτε μας απασχολούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με θράσος στην πλάτη μας.

Εμείς ξέρουμε ότι μετά από 8 μήνες απόλυτου εμπαιγμού, η Κυβέρνηση που έλεγε ότι θα διασφαλίσει τις δουλειές μας και την κοινωνική δικαιοσύνη και ο Υπουργός που μας διαβεβαίωνε ότι θα έχουμε δουλειά, δεν μας κοροϊδεύουν απλά κατάμουτρα αλλά μας χρησιμοποιούν χωρίς καμία ντροπή, ως τελευταίο προεκλογικό χαρτί.

Εμείς ξέρουμε ότι οι τοπικοί βουλευτές αντί να μας υπερασπιστούν περιφέρονται περήφανοι στα κανάλια, και όχι απλά δεν ξέρουν τι να μας πουν αλλά παίζουν και με τον πόνο μας.

Από δω και πέρα:
1. Θεωρούμε πλήρως αναξιόπιστη την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς
2. Καλούμε όλους τους αρμόδιους και την εταιρεία να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και να μας προστατέψουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
3. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποκλείουμε τίποτα και καλούμε τους πάντες στον αγώνα για την δικαίωση.

Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες μας και την δουλειά μας δεν θα τα θυσιάσουμε για να κάνουν κάποιοι την πολιτική τους ρεβάνς. Σήμερα δηλώνουμε πιο κατηγορηματικά από ποτέ ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής να γίνουν για άλλη μια φορά τα ΘΥΜΑΤΑ μιας προεκλογικής περιόδου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.