Ειδησεογραφικό site

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

50

 

Με πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί «να επιβάλλει φανατισμό και διχασμό για να αποπροσανατολίσει από τα βάρβαρα μέτρα» που φέρνει στην ελληνική κοινωνία, ενώ λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι» με ακροδεξιά στοιχεία, που έχει σκοπό να καλύψει τα εσωτερικά αδιέξοδα.

«Έφτασαν στο σημείο να ταυτίζονται στα εθνικά μας θέματα με τη θέση της Τουρκίας και στα εσωτερικά ζητήματα με ακραία στοιχεία» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνει παράλληλα πως στόχος των κυβερνητικών στελεχών είναι «να αποπροσανατολίσουν από τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν».

«Για να κρύψει τα εσωτερικά της αδιέξοδα και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων, η Νέα Δημοκρατία επένδυσε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, του οποίου έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά» σχολιάζει η κυβέρνηση και προσθέτει: «Ας συνέλθουν και ας αποφασίσουν αν θέλουν να λειτουργούν ως υπεύθυνο και συντεταγμένο δημοκρατικό κόμμα, η ως συνονθύλευμα συρόμενο πίσω από τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με την ανακοίνωση στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και στον Πάνο Σκουρλέτη που κινήθηκε στο ίδιο ύφος σήμερα το πρωί. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού καταδίκασε την επίθεση, δήλωσε: «Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου. Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς».

Αναλόγως, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας» τις αντιδράσεις που προέκυψαν από την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη δολοφονία των Ποντίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η πολιτική αθλιότητα στην οποία κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Έφτασαν στο σημείο να παραποιούν σκόπιμα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που διατυπώνονται ξεκάθαρα από τον Πρόεδρό της.

Έφτασαν, ακόμη χειρότερα, στο σημείο να ταυτίζονται στα εθνικά μας θέματα με τη θέση της Τουρκίας και στα εσωτερικά ζητήματα με ακραία στοιχεία.

Στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν από τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν, επιχειρούν να φανατίσουν και να διχάσουν.

Γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι.

Ας σκεφτεί ο κάθε πολίτης τι θα έλεγαν και τι θα έπρατταν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ εάν γεγονότα σαν το χθεσινό συνέβαιναν με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.