Ειδησεογραφικό site

«Σκληρή» απάντηση Πανούση στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτηση του – Άλλο η γνώμη άλλο η… γνώση

30

«Είναι άλλο η γνώμη τους είναι άλλο η γνώση μου» σχολίασε από τη Στυλίδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης για την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν την παραίτησή του.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης οποιουδήποτε χώρου από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική δεν είναι πολιτική Πανούση…» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα το μεσημέρι, λέγοντας «…χαίρομαι για τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετώ την κυβερνητική πολιτική…».

Ωστόσο ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «αν η κυβερνητική πολιτική είναι να μην μπαίνω στο πανεπιστήμιο, το οποίο έχουν καταλάβει διάφοροι τύποι ή να αφήνουμε στις Σκουριές να σκοτώνονται άνθρωποι, επειδή η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη σύγκρουση και όχι η αστυνομία, πάμε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα».

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για την κριτική που δέχεται κυρίως από θεσμικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σχολίασε πως «υπάρχει ένα συνταγματικό παράδοξο. Απολογούμαι στην κυβέρνηση αντί να απολογούμαι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα χαριτωμένο. Με χτυπούν και από τα δύο μέρη. Γι αυτό μένω όρθιος…».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Στυλίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συζήτηση με τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο για την εγκληματικότητα στην περιοχή και την ελάχιστη αστυνόμευση, όπως επίσης για τα μέτρα πυροπροστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκλέτσος ζήτησε ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην ανατολική Φθιώτιδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αγροτικές περιοχές και δήλωσε ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αντιπυρική περίοδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.