Ειδησεογραφικό site

Σκηνές από Άγρια Δύση στη Μυτιλήνη – Ξύλο και μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

42

 

 

Περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο νησί της Λέσβου και αναμένουν τα πλοία που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά και από εκεί σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Το νησί καλείται να ανταποκριθεί σε μία πρωτοφανή κατάσταση, δίχως τις απαιτούμενες υποδομές και ουσιαστικά, δίχως την παροχή στήριξης από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία αποχωρεί αφήνοντας πίσω της χάος και τραγωδίες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, η εισροή των προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ιδιαίτερα στα παράλια προς την πλευρά της Τουρκίας, οι αφίξεις είναι ανεξέλεγκτες, ενώ οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν αποφασισμένοι, με κάθε κόστος, να μην επιστρέψουν στις πατρίδες τους και στον πόλεμο.

Η έλλειψη οργάνωσης έχει προκαλέσει μία εκρηκτική κατάσταση στο νησί, όπου συναθροίζονται οι ντόπιοι κάτοικοι, οι τουρίστες από το εξωτερικό και την Ελλάδα και οι χιλιάδες πρόσφυγες που περιμένουν στο λιμάνι τη δική τους σειρά για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εκτυλίχθηκαν σκηνές από άγρια δύση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδες μεταναστών που είχαν κατασκηνώσει εκεί, περιμένοντας το πλοίο που θα τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Έντρομοι οι επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, που περίμεναν στην προβλήτα για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, έβλεπαν τους μετανάστες να συγκρούονται μεταξύ τους και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

Στο βίντεο ακούγονται οι φωνές των λιμενικών να φωνάζουν «κάτω»… «άντε» με απελπισία για ότι ζουν εδώ και αρκετό καιρό. Μπουνιές, κλωτσιές, μαχαίρια που άστραφταν μέσα στη νύχτα, δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη για την ήσυχη κοινωνία της Λέσβου εικόνα.

Παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι άνθρωποι, προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άνευ προηγουμένου πανικός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.