Ειδησεογραφικό site

Σκανδαλίδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Προοδευτική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

94

Την ανάγκη να υπάρξει διάλογος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με την προοπτική μια προοδευτικής κυβέρνησης, επανέλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Πιστεύω στον εθνική συνεννόηση. Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση που να συμμετείχαν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανάμεσα στις οποίες θέλω να πιστεύω ότι είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό άλλωστε το ότι θέλω να υπάρξει ένας διάλογος με το ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση. Είναι μια πρόταση την οποία στηρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

Όσο για την εκλογική ετοιμότητα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Μέχρι την Άνοιξη υπάρχει πιθανότητα να γίνουν εκλογές, το κλίμα δεν είναι σταθερό.
Υπάρχουν πιθανότητες αλλά δεν μπορώ να πω πόσες. Είναι θέμα συνείδησης του κάθε βουλευτή».

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι ότι ο χρόνος του θα οριστικοποιηθεί, μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι είναι συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κι όχι του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας παράλληλα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα ιδεολογικής ταυτότητας και ηγεσίας.

«Το συνέδριο θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ο τελικός χρόνος θα οριστεί από τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, τις οποίες θα αναλάβει μια γραμματεία από 30 μέλη. Στο συνέδριο αυτό θα επιχειρήσουμε ανοίγματα σε όσους κινούνται στον κεντροαριστερό χώρο. Και σε ΔΗΜΑΡ και σε ΠΟΤΑΜΙ. Δεν είναι συνέδριο ΠΑΣΟΚ, είναι συνέδριο Δημοκρατικής Παράταξης. Στόχος μας είναι η συμπαράταξη δυνάμεων εν’ όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης και ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου. Για το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα κρίνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.  Θα τεθεί στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και στο χρόνο που πρέπει.

Παραμονή εκλογών δεν γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Υπάρχει κρίση στο ΠΑΣΟΚ και είμαι από τους πρώτους που έχουν πει».

Αναφερόμενος σε πρόσωπα τόσο της κεντροαριστεράς, όσο και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε «Κανείς δεν περισσεύει. Μακάρι να είναι μαζί μας και ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τέλος, σημείωσε ότι «κακώς ξεκίνησε η συζήτηση για τις Προεδρικές εκλογές και πρέπει να σταματήσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.