Ειδησεογραφικό site

Σκανδαλίδης: Ζητάει απόσυρση της ρύθμισης για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες

37

Την απόσυρση της ρύθμισης για τις αλλαγές στο πόθεν έσχες, εισηγήθηκε μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας για μία ρύθμιση που αφορά στο ήθος και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου, υποστήριξε ότι αφορά στην Ολομέλεια της Βουλής, και έρχεται σε θερινό τμήμα…

«Δεν νομίζω ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μπορούν να επιβάλουν αλλαγή που δεν έχει σχέση με δημοσιονομικό θέμα», είπε, κάνοντας λόγο για αποσπασματική ρύθμιση.

«Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλες τις διαδικασίες και όλα τα κόμματα της Βουλής. Μας υποτιμά να έρχεται στα θερινά τμήματα», είπε, παραδεχόμενος ελλείψεις και κατά συνθήκη ψεύδη σε προηγούμενους νόμους, αλλά και παρατηρώντας ότι αυτοί υπήρξαν αποτέλεσμα διακομματικής επιτροπής στο παρελθόν.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «τεράστια δημόσια συζήτηση» και πάντως απολογισμό της εφαρμογής των νόμων προηγούμενων χρόνων πριν από οποιαδήποτε αλλαγή. «Δεν είναι τόσο μικρό θέμα ώστε να αποτελέσει το έκτο κεφάλαιο σε ένα πολυνομοσχέδιο με 300 σελίδες», είπε, αναφέροντας προσωπική του εμπειρία όταν ως υπουργός του έδειξαν ένα τεράστιο δωμάτιο με φακέλους πόθεν έσχες δικαστικών που ουδέποτε είχαν αναγνωσθεί καν.

«Είναι προαπαιτούμενο;», ρώτησε, «λογικά δεν πρέπει να είναι. Οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν έχει καμία σχέση», είπε, επιμένοντας ότι το θέμα δεν είναι ποια επιτροπή θα ελέγξει, αλλά πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος.

«Στο πεδίο αυτής της ρύθμισης επιβάλλεται η αξιοπιστία της», είπε, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αποσύρει το έκτο κεφάλαιο και να το φέρει στην πρώτη συζήτηση της Ολομέλειας μαζί με το πολιτικό χρήμα μετά την αναγκαία διαδικασία»…

Τα σχόλια είναι κλειστά.