Ειδησεογραφικό site

Σκανδαλίδης:Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές με το όνομά του και τα σύμβολά του και μετά όλα από την αρχή

46

Προσωπική υποθήκη βάζει ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας για τις πιθανές μετεκλογικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας εγγυήσεις ενότητας από τον Γ. Παπανδρέου και «απελευθέρωσης»διεργασιών από τον Ευ. Βενιζέλο.

Να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε πολιτική κίνηση ζήτησε από τον πρωην πρωθυπουργό ο Κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στο realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα στον Ευ. Βενιζέλο ότι τον στηρίζει για τώρα υπό τον όρο να ανοιχθούν οι διεργασίες στο κόμμα από μηδενική βάση μετά την εκλογική αναμέτρηση όποτε αυτή γίνει.

Με τη σημερινή του δήλωση ο άλλοτε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τον “τρίτο πόλο” στις πιθανές μετεκλογικές εξελίξεις στο κόμαμ απέναντι στο δίδυμο Βενιζέλου-Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σκανδαλίδης ήταν η τρίτη υποψηφιότητα και το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές που είχαν ακολουθήσει την ήττα τότε του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ του Κ. Καραμανλή στις εκλογές του φθινοπώρου.

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολα του με το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο ένας Παπανδρέου που ως όνομα, ως καταβολή, ως εγγυητής ενότητας όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ ολίγον και υποτιμητικό για τον ίδιο», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης στο ερώτημα αν θεωρεί διάσπαση την όποια κίνηση του κ. Παπανδρέου.

Στην επισήμανση ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε συνέδριο ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Κι εγώ ζήτησα συνέδριο μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και να γίνει είτε με εκλογές είτε από τη βουλή»

Και πρόσθεσε: «Το τι θα κάνουμε εσωτερικά σε μία στιγμή, που σήμερα υπάρχει αυτή η απόλυτη ανάγκη, είμαστε μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση υπαρξιακού περιεχομένου για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου εμείς πρέπει με την ενότητα και τη συσπείρωσή μας ν’ αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να καθοδηγούμε, έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, πάντα με την αίσθηση της εθνικής ευθύνης. Οταν πρόκειται για τέτοια φάση, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα συνέδριο στις επόμενες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αυτά δεν γίνονται τα πράγματα. Είναι αστεία. Μετά τις εκλογές εδώ είμαστε να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του να μπουν όλα στο τραπέζι και να λυθούν σε συνθήκες σύνεσης και ενότητας. Δεν ευνοεί κανέναν αυτού του τύπου η αντιπαράθεση».

Στην ερώτηση αν συναντούσε σήμερα τον κ. Παπανδρέου τι θα του λέγατε ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Αυτό που του είπα κι όταν τον είδα. Ο,τι το όνομά του και η διαδρομή του τον υποχρεώνουν να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και όχι της διάσπασής του».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.