Ειδησεογραφικό site

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επιστράτευσε κυβερνητικό αεροσκάφος για να δει τον τελικό του Champions League!

42

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Γαλλία όταν έγινε γνωστό πως ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, για να μεταβεί στο Βερολίνο και να παρακολουθήσει μαζί με τα παιδιά του τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επιστράτευσε ένα κυβερνητικό Φάλκον επιβαρύνοντας το κρατικό ταμείο με το ποσό των 18 χιλιάδων ευρώ. Κι όλα αυτά την ώρα που έρευνα της Unicef αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ ένα στα πέντε παιδιά ζουν στη Γαλλία κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Την ώρα που ο Βαλς επιβαρύνει το ταμείο του γαλλικού κράτους με το ποσό των 18 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Unicef, τρία εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν στη χώρα του ένα πιάτο φαγητό. Η Unicef κρούει τον κώδωνα για τις καταστροφικές συνέπειες της κοινωνικής ανισότητας και της ανεργίας που μαστίζουν τη Γαλλία ζητώντας από τα κέντρα εξουσίας να δράσουν άμεσα. «Τρία εκατομμύρια παιδιά ζουν σήμερα στη Γαλλία κάτω από το όριο της φτώχειας, 30 χιλιάδες είναι άστεγα και εννέα χιλιάδες ζουν σε παράγκες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Unicef.

«Το ταξίδι του Γάλλου πρωθυπουργού στοίχισε μία περιουσία στο γαλλικό κράτος», λέει ένας βουλευτής της γαλλικής Δεξιάς δίχως να κατονομαστεί και καλεί τον Μανουέλ Βαλς να πληρώσει από την τσέπη του το λογαριασμό. «Φοβάμαι ότι δεν βλέπει το πολιτικό του σφάλμα. Τα δημόσια οικονομικά είναι πολύ σημαντικά και με τρομάζει το ότι δεν το καταλαβαίνει», δήλωσε άλλος βουλευτής του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί δίχως και αυτός να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός του ζήτησε συνάντηση πριν τον τελικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ήθελε να συζητήσει μαζί μου δύο συγκεκριμένα θέματα, το πρώτο σχετικά με την διοργάνωση του Euro και το δεύτερο αναφορικά με την κατάσταση στο διεθνές ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έγιναν στη FIFA», τόνισε ο Πλατινί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.