Ειδησεογραφικό site

Σημαντική διάκριση για τον «πατέρα» της Επεμβατικής Ακτινολογίας στην Ελλάδα

52

Ένα ακόμη βραβείο προστέθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του ομότιμου καθηγητή Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Κελέκη -ένα βραβείο με ειδικό βάρος για τον καθηγητή καθώς προέρχεται από την ελληνική ιατρική  κοινότητα και τον τιμά για το ερευνητικό, κλινικό και διδακτικό του έργο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο καθηγητής, αποκαλούμενος  και «πατέρας» της Επεμβατικής Ακτινολογίας στην Ελλάδα, έλαβε την περασμένη Πέμπτη στην τελετή έναρξης του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας, το βραβείο «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΜΟΥ».

«Με τη διάκριση αυτή τιμούμε έναν Έλληνα συνάδελφο που έχει διακριθεί για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στην ακτινολογία και την ιατρική επιστήμη γενικότερα» ανέφερε προσφέροντας το βραβείο ο καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εσωτερικής Παθολογίας κ. Σωτήρης Ράπτης. «Αυτό το βραβείο αποτελεί την παραδοχή ενός αγώνος επιστημονικής ζωής και σας υπόσχομαι ότι όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου θα τον συνεχίσω» δήλωσε συγκινημένος ο κ. Κελέκης.

Σημειώνεται ότι η Επεμβατική Ακτινολογία στην οποία έχει αφιερώσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ακαδημαϊκού και κλινικού έργου ο κ. Κελέκης, είναι μια επαναστατική εξειδίκευση της ακτινολογίας, που σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές ειδικότητες αλλάζει πολλά από όσα θεωρούνταν δεδομένα στην Ιατρική και ανοίγει διαρκώς νέους θεραπευτικούς δρόμους.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.