Ειδησεογραφικό site

Σε 12 δόσεις και οι νέοι φόροι πριν καταστούν ληξιπρόθεσμοι

107

Να συγχωνεύσουν τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία με το σύστημα πληρωμής των νέων φόρων σε δόσεις, συζητούν κυβέρνηση και Θεσμοί.

Αν και πληροφορίες ανέφεραν πως οι Θεσμοί ζητούν να χάνουν ευκολότερα τις 100 δόσεις οι οφειλέτες, ή ακόμα και σκληρούς περιορισμούς και για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως δεν πρόκειται για «ξήλωμα» των 100 δόσεων, αλλά για επιμέρους αλλαγές στα κριτήρια.

Από την άλλη, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι με τους Θεσμούς συζητείται ρύθμιση, που θα διευκολύνει και δεν θα βάζει εμπόδια στους φορολογουμένους, για να πληρώνουν με 12 δόσεις τους φόρους τους.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονική μέσω Ίντερνετ (και όχι με επίσκεψη στη ΔΟΥ) η αίτηση για πληρωμή με 12 δόσεις των νέων φόρων.

Αν δηλαδή κάποιος βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό της δόσης π.χ. του ΕΝΦΙΑ, θα μπορεί να ζητά εκ των προτέρων να πληρώσει σε 12 δόσεις, χωρίς να χρειάζεται πρώτα να την αφήσει να βγει ληξιπρόθεσμη.

Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει σε πρώτη φάση ότι το Δημόσιο θα χάσει έσοδα, αφού θα πληρώνουν περισσότεροι λιγότερα κάθε μήνα.

Για το λόγο αυτό, θα ισχύσουν εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτά που ισχύουν όταν η αίτηση κατατίθεται αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.