Ειδησεογραφικό site

Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

31

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για τις περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Ανατολικής Πελοποννήσου, τμήματος της Θεσσαλίας, της Χαλκιδικής και των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν 79 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ο υψηλότερος αριθμός (μέχρι στιγμής) για το φετινό καλοκαίρι και ενώ η χώρα βρισκόταν υπό την πολιορκία καύσωνα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τα σχόλια είναι κλειστά.