Ειδησεογραφικό site

Σε λειτουργική κατάρρευση τα ΑΕΙ

97

Ημέρες Νοεμβρίου 2013 θύμισε χθες το προαύλιο των Προπυλαίων, καθώς γέμισε από διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), οι οποίοι αγωνιούν για τη θέση τους λόγω της διαθεσιμότητας. Οι διοικητικοί παρουσιάστηκαν διχασμένοι -χθες έγιναν δύο γενικές συνελεύσεις- ενώ η επίλυση του προβλήματος αποκτά χαρακτηριστικά διελκυστίνδας, καθώς έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις. Την ίδια στιγμή, σε κίνδυνο μπαίνει το εαρινό εξάμηνο.

Ειδικότερα, το ΕΚΠΑ οδηγείται σε λειτουργική κατάρρευση, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε η απόφαση των διαθεσίμων να μην προσέρχονται στη δουλειά τους όπως έκαναν ώς τώρα «ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει», όπως είπε χθες ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσιος Πελεγρίνης. Ομως «με απόντες τους διαθεσίμους, κινδυνεύουμε να μη λειτουργήσουμε. Το χειμερινό εξάμηνο σώθηκε, το εαρινό είναι σε κίνδυνο. Ζητούμε η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκηρύσσοντας ίδιο αριθμό θέσεων με αυτές που άφησαν οι 394 διαθέσιμοι, ενώ 49 πήραν σύνταξη και 129 διοικητικοί αναβαθμίσθηκαν σε ειδικό διδακτικό προσωπικό», τόνισε η κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής Σχολής, Ελένη Καραμαλέγκου. Συγκεκριμένα:

• Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ προτείνει η διαθεσιμότητα να πάρει αναβολή για δύο μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του οργανογράμματος του ΕΚΠΑ και να αποδειχθεί ότι το ΑΕΙ έχει ανάγκη περισσότερες θέσεις από τις 142 που του δόθηκαν.

• Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προτείνει να καλυφθούν τώρα οι 142 θέσεις από διαθεσίμους και «αν από την αξιολόγηση προκύψει ανάγκη για νέες θέσεις, θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη», όπως δήλωσε χθες στη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.