Ειδησεογραφικό site

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου, Άννα Συνοδινού

49

Κρίσιμη φέρεται να είναι η κατάσταση της υγείας της μεγάλης κυρίας του ελληνικού θεάτρου, Άννας Συνοδινού, σύμφωνα με την εφημερίδα Εspresso. Η σπουδαία ηθοποιός νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Σωτηρία, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Σήμερα στα 88 της χρόνια, η σπουδαία πρωταγωνίστρια του αρχαίου δράματος, που χάρισε στο κοινό ιδεώδεις ερμηνείες ως «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια» και «Λυσιστράτη», δίνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής της. Σύμφωνα με το ζευγάρι που βρίσκεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες κοντά της, τον κ.Χρήστο και την κ.Δώρα, η σύνταξη της Άννας Συνοδινού δεν επαρκεί για τα νοσήλεια. Ένα χρέος της ηθοποιού στην εφορία, ύψους 11.000 ευρώ, βάζει σε κίνδυνο το σπίτι της στο Παγκράτι που ενδέχεται να βγει στο σφυρί.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, η Άννα Συνοδινού, εισήχθη εσπευσμένα στην Πνευμολογική Μονάδα του νοσοκομείου «Σωτηρία», με συμπτώματα υψηλού πυρετού και δύσπνοιας. Τον περασμένο Απρίλιο, η σπουδαία ηθοποιός είχε μπει και πάλι στο νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούσε να φάει. Οι γιατροί διέγνωσαν δυσοστομία και από τότε η Άννα Συνοδινού τρέφεται με σωληνάκι.

Ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας της, έχουν δείξει τόσο η ανιψιά της, η Νόρα που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όσο και ο γραμματέας του ΤΑΣΕΥ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών), Κώστα Βενετσάνος. «Πράγματι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και μαζί με τον πρόεδρο του ταμείου, Σπύρο Μπιμπίλα, την Παρασκευή θα θέσουμε το θέμα στο συμβούλιο. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν χρήματα και σε αυτό θα πρέπει να συνδράμει το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και το ΣΕΗ, καθώς και ο πρωθυπουργός ακόμη…» φέρεται να είπε ο Κώστα Βενετσάνος στην εφημερίδα Espresso.

H Άννα Συνοδινού εξελέγη βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1974, διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.

Παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε η βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών Μαρίνα Δίζη όταν κλήθηκε να ψηφίσει άνοιξε ένα πανό, το οποίο έγραφε «Φτάνει το θέατρο για το +1, τον Πρόεδρο και το νέφος». Η ενέργεια αυτή εξόργισε την Άννα Συνοδινού, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλε την παραίτησή της τόσο από το βουλευτικό της αξίωμα, όσο και από το κόμμα της. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με την πολιτική.

Η Άννα Συνοδινού έχει τιμηθεί δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, του Ιππότη του Ντάνεμπρο της Δανίας, του Ιππότη της Ιταλικής Λεγεώνας, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων, καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου. Μιλάει αγγλικά και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.