Ειδησεογραφικό site

Σε “κλειστό κύκλο” αύριο το μνημόσυνο Καραμανλή – Ποιοι θα παρευρεθούν

27

Την Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 11.00, και όχι την Τετάρτη όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοθέη το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 17 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Το μνημόσυνο δε θα είναι κλειστό, ούτε όμως και ανοιχτό, με την έννοια ότι δεν γίνονται αποκλεισμοί, αλλά δεν θα υπάρξει ούτε επίσημη ανακοίνωση, ούτε και προσκλήσεις. Το Ίδρυμα απλώς ενημερώνει όποιον ρωτά (και ήδη πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ενδιαφερθεί) για την ημέρα και ώρα τέλεσης του μνημοσύνου.

Μόνο το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά ειδοποιήθηκε “επίσημα” από το Ίδρυμα, δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο ιδρυτής του κόμματος, αλλά και προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

Μάλιστα ενώ αρχικά το μνημόσυνο είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, άλλαξε η ημέρα λόγω των επίμονων οχλήσεων από την πλευρά του κ.Σαμαρά, ο οποίος επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Ενώ δε η επικοινωνία είχε γίνει αρχικά μέσω του Κώστα Μπούρα, τηλεφώνησε ο ίδιος στο Ίδρυμα και παρακάλεσε να μετατεθεί για Πέμπτη. Καθώς όμως επρόκειτο για την παραμονή της Πρωτομαγιάς ημέρα κατά την οποία πολλοί που θα επιθυμούσαν να παραστούν θα απουσίαζαν, το Ίδρυμα αποφάσισε εν τέλει να τελεστεί το μνημόσυνο την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί προβληματισμός, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διέρρεε ότι ήθελε να παραστεί στο μνημόσυνο και θα επιθυμούσε μάλιστα να προσκληθεί. Τ

ο Ίδρυμα ωστόσο δεν απευθύνει προσκλήσεις, καθώς πρόκειται για μία ετήσια και άτυπη τελετή, σε αντίθεση για παράδειγμα με την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί προ δύο ετών στο Μέγαρο Μουσικής για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στη οποία είχε προσκληθεί και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.