Ειδησεογραφικό site

Σε κίνηση πριν τις εκλογές προχωρά ο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ ή νέο κόμμα το δίλημμα

53

Κίνηση-ματ στην πολιτική σκακιέρα από τον Γ. Παπανδρέου πριν από τις εκλογές. Δύο οι δρόμοι που μπορεί να επιλέξει. Ποια πρώην βουλευτή σχεδιάζει να ρίξει στη μάχη των εκλογών.

Ο “κύβος ερρίφθη” από τον Γ. Παπανδρέου που αποφάσισε να κάνει “κίνηση-ματ” στην πολιτική σκακιέρα επιστρέφοντας άμεσα και ενεργά πλέον στα δρώμενα πριν από τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Το πολιτικό κλίμα προεικόνιζε, άλλωστε, από καιρό αυτήν την εξέλιξη καθώς ενδεικτικό των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού ήταν οι συχνές εμφανίσεις του σε διεθνή φόρουμ οι οποίες κορυφώθηκαν με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για την επέτειο των 40 χρόνων του ΠΑΣΟΚ, με την κεντρική ομιλία του Γ. Παπανδρέου αλλά και τις αποδοκιμασίες μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου που άνοιξαν κύκλο αντιδράσεων και έντονων σχολιασμών.

Μπορεί η πολιτική εικόνα να προμήνυε “επιστροφή” του πρώην πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει δεν είναι ξεκάθαρος, καθώς οι δρόμοι που μπορεί να επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου είναι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, ο Γ. Παπανδρέου είτε θα επιλέξει να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ θέτοντας θέμα ηγεσίας στο κόμμα, και προχωρώντας σε ιδρυτικό συνέδριο, κατεύθυνση στην οποία τον ενθαρρύνουν κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον Π. Γερουλάνο (“κηπουροί”) και έχουν κατά καιρό απασχολήσει τα ΜΜΕ με επιθετικά σχόλια κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είτε θα επιλέξει να κάνει νέο κόμμα. Στην κατεύθυνση δημιουργίας νέου κόμματος, ο Γ. Παπανδρέου ενθαρρύνεται από μια άλλη ομάδα στελεχών που τονίζουν ότι η χάραξη μιας νέας πολιτικής με αμιγώς σοσιαλιστική κατεύθυνση που θα θέτει στο επίκεντρό της τη δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορέσει να δώσει ανάσα στη χώρα και σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πρωτοστατήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ,που επιβεβαιώνουν την ενεργή επιστροφή του πριν τις εκλογές, αναφέρουν ότι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου στην κίνηση αυτή, τάσσεται και η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, που σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα πέσει στην εκλογική μάχη στο νομό της Αργολίδας.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.