Ειδησεογραφικό site

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ ενόψει της επετείου Γρηγορόπουλου

32

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής το Σάββατο κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης τς δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγοροπούλου στις 6 Δεκεμβρίου το 2008 από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ βρίσκονται συνεχώς σε συσκέψεις για το σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και έχει ήδη αποφασιστεί 7.000 αστυνομικοί να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες. Ολόκληρη η δύναμη των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών και στα υπουργεία.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα περιπολούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία πεινάς του Νίκου Ρωμανού αλλά και της έντασης που υπήρξε στα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των πορειών από αέρος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί τις πορείες ενώ αναμένεται αρκετοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ να κλείσουν μετά από εντολή της αστυνομίας.

Στους δρόμους της Αθηνάς εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς θα υπάρχουν και συνάδελφοι τους με πολιτικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.