Ειδησεογραφικό site

Σε εξέλιξη η ομηρία στο Σίδνεϊ – Ιμάμης από το Ιράν ο δράστης που κρατά δεκάδες ομήρους – Σκληροπυρηνικός Μουσουλμάνος κληρικός ο κακοποιός (Φωτο+Βίντεο)

67

Ιμάμης από το Ιράν φέρεται να είναι ο δράστης της ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ όπως υποστηρίζουν διεθνή δίκτυα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον 49χρονο Ιρανό Μαν Μαρόν Μονίς, ο οποιός κρατά δεκάδες ομήρων στο καφέ Lindt και είναι σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος κληρικός, ενώ έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κίνησε την προσοχή των τοπικών αρχών όταν προ ετών απέστειλε επιστολές μίσους στις οικογένειες νεκρών Αυστραλών στρατιωτών, ενώ πριν ένα χρόνο κατηγορήθηκε για συνέργεια στη δολοφονία της πρώην συζύγου του και μητέρα των δύο παιδιών του, Νολίν Χάισον Παλ, η οποία βρέθηκε νεκρή από επίθεση με μαχαίρι. Για το θάνατό της ωστόσο κρίθηκε ένοχη η πρώην σύντροφος του κληρικού, Αμιρά Ντρούντις.

Για την αποστολή «προσβλητικών επιστολών», τις οποίες έγραψε με τη βοήθεια της τότε συντρόφου του, καταδικάστηκε σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης, οι επιστολές εστάλησαν στις οικογένειες του Λουκ Γουόρσλει και του Τζέισον Μαρκς, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το 2007 και το 2008 αντίστοιχα, ενώ έστειλε και μία ακόμα στην οικογένεια του Κρεγκ Σέντζερ που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση του ξενοδοχείου Μάριοτ στην Τζακάρτα το 2007.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιστολές αυτές ήταν η δική του εκδοχή «ενός καλαθιού με λουλούδια» και μίας «κάρτας συλλυπητηρίων».

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ξεκίνησε καμπάνια μίσους για την παρουσία Αυστραλών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Το 2002 ο Μαν Μαρόν Μονίς κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση μίας γυναίκας στο Σίδνεϊ, την οποία προσέγγισε υποστηρίζοντας ότι είναι «πνευματικός θεραπευτής», ιδιότητα την οποία διαφήμιζε και με ρεκλάμα σε τοπική εφημερίδα.

Μάλιστα, ισχυριζόταν πως είναι ειδικός σε αστρολογία, αριθμολογία, διαλογισμό και μαύρη μαγεία.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής επίθεσης ακόμα 40 θύματά του επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές.

Παρ’όλα αυτά, με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο ίδιος δήλωνε πως οι κατηγορίες αποτελούν συνωμοσία εναντίον του.

«Καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν αντέχει τις δραστηριότητες του Σείχη Χαρόν, προσπαθεί να καταστρέψει την εικόνα του με αυτές τις ψευδείς κατηγορίες και να του ασκήσει πίεση ώστε να σταματήσει την δράση του και να παραμείνει σιωπηλός. Αλλά ο Θεός θέλει τον Μαν Χαρόν Μονίς να μη σταματήσει την πολιτική του δράση κατά της καταπίεσης», είχε γράψει στην ιστοσελίδα του sheikhharon.com.

Στο μεταξύ, η σελίδα του στο Facebook καταργήθηκε λίγες ώρες μετά την ομηρία, ωστόσο μέχρι τότε συγκέντρωνε πάνω από 14.000 likes.

Το πραγματικό του όνομα είναι Μαντέγκι Μπουρτζέρντι και εγκατέλειψε το Ιράν για την Αυστραλία το 1996, όπου άλλαξε το όνομά του σε Μαν Μαρόν Μονίς
και αυτοχαρακτηρίστηκε Σείχης Χαρόν.

Την ίδια ώρα, στο προφίλ του στο Twitter, στην οποία έχει μόνο 71 followers, οι αναρτήσεις του είναι καθημερινές, με τις πιο πρόσφατες να απευθύνονται στους Αυστραλούς Μουσουλμάνους.
Σε ένα από τα μηνύματά του αναφέρει: «Αγαπητοί Μουσουλμάνοι στην Αυστραλία, ο Θεός να σας έχει καλά γιατί επιλέξατε την ομάδα του Ισλάμ, όπως σας είπα», ενώ σε παλαιότερο επισημαίνει: «Η ομάδα του Ισλάμ είναι κατά της αυστραλιανής καταπίεσης και τρομοκρατίας» και σε ένα τρίτο αναφέρει: «Ντροπή στους ρατσιστές και τρομοκράτες Αυστραλούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των εταίρων τους».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr: Τρόμος και ώρες αγωνίας στο Σίδνεϊ:- Ένοπλος (τζιχαντιστής ή ψυχοπαθής) κρατά ομήρους σε καφέ – Τι ζητάει ο δράστης(Φωτο+Βίντεο)

Τα σχόλια είναι κλειστά.