Ειδησεογραφικό site

Κλίμα διάλυσης στη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ

51

Κλίμα πολιτικού «πένθους» επικράτησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία, αν και προγραμματισμένη από καιρό, διεξήχθη στη «σκιά» της αποχώρησης της κυρίας Μίκας Ιατρίδη.

Ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, με το άνοιγμα της συνεδρίασης, κάλεσε όσους προσανατολίζονται να ανεξαρτητοποιηθούν, να το κάνουν τώρα, ενώ υποστήριξε ότι αυτοί που έχουν αποχωρήσει και όσοι ενδεχομένως το κάνουν στο μέλλον, «έχουν εξαγοραστεί από τη ΝΔ».

«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί απο τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τα μέλη της ΚΟ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, στη συνέχεια της συζήτησης ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις αναφορικά με τη γραμμή του κόμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνοντας να εξεταστεί η στάση τους, με βάση το όνομα που θα προταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως οι ΑΝΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου, Τέρενς Κουίκ, έχουν επισημάνει ότι στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τοποθετηθούν πολιτικά -και όχι με βάση το πρόσωπο- και θα καταψηφίσουν, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.

Πέραν αυτών, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι μετά το Εθνικό Συνέδριο, που θα γίνει στις 14-15 Ιουνίου, η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διευρυνθεί με προσθήκη άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με δύο μικρότερα κόμματα, που κινούνται στο λεγόμενο «πατριωτικό χώρο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση της κυρίας Ιατρίδη, κατηγορώντας την ότι δεν βοήθησε στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος.

Καμμένος: Οι διεργασίες για εκλογή ΠτΔ πίσω από τις αποχωρήσεις

Σε προσπάθεια της κυβέρνησης και της τρόικας να εξασφαλίσει το μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απέδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τις αποχωρήσεις από το κόμμα του.

«Ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

Για την αποχώρηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη σχολίασε «αν καταλάβετε εσείς του λόγους που αποχώρησε, να τους καταλάβω και εγώ» ενώ για το Βασίλη Καπερνάρο είπε πως «δεν «σπάσαμε» απολύτως τίποτα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα κατευθυνθούν προς τη ΝΔ απάντησε «Κυριακή κοντή γιορτή».

Ο κ. Καμμένος, τόνισε πως το κόμμα του δε θα συναινέσει σε καμιά πολιτική «που σκοτώνει τους Έλληνες» αν και όπως είπε, ορισμένοι νόμιζαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ήταν «δεξαμενή που κάποια στιγμή θα στηρίξει την κυβέρνηση και τους δανειστές».

Τ. Κουΐκ: Καμία μεθόδευση δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα μας

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δήλωσε πως καμία μεθόδευση δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα του κόμματος.

Όπως υποστήριξε, ο κ. Καπερνάρος και η κ. Ιατρίδη αποχώρησαν από την Κ.Ο. «χωρίς πολιτικά επιχειρήματα», ενώ έσπευσαν να γνωστοποιήσουν αιφνιδιαστικά την απόφασή τους «την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος σε 10 μέρες».

Πρόσθεσε πως το εθνικό συμβούλιο «θα είναι ανοικτό για κάθε κριτική, για κάθε πρόταση, για κάθε συζήτηση που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του αγώνα των ΑΝΕΛ, τον οποίο δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.