Ειδησεογραφικό site

Σε έναν θόρυβο εστιάζουν οι Αιγύπτιοι ερευνητές την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

30

Έναν θόρυβο που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των όσων έχουν καταγραφεί εντόπισαν οι Αιγύπτιοι ερευνητές των αιτίων της συντριβής του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγια Πετρούπολη.

Πάντως, ο Αιγύπτιος επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, σημείωσε ότι «οι πρώτες παρατηρήσεις δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του αιτίου που προκάλεσε τη διάλυση του αεροσκάφους 23 λεπτά μετά την απογείωσή του».

Οπως διευκρίνισε ο Αϊμάν ελ-Μοκάντεμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο, θα πραγματοποιηθεί φασματική ανάλυση για να προσδιορισθεί η προέλευση του θορύβου.
«Τα δεδομένα των δύο καταγραφέων της πτήσης μεταφέρθηκαν επιτυχώς…ο χρόνος ανάμεσα στην απογείωση και τις τελευταίες καταγραφές είναι 23 λεπτά και 14 δευτερόπλεπτα» διευκρίνισε.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η έρευνα δεν έχει επιτρέψει ακόμη την εξαγωγή συμπεράσματος.

«Δεν έχουμε αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, αλλά δεν υπάρχει διαμορφωμένη υπόθεση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη πλήρους έκθεσης» είπε.

Αιγυπτιακή πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον τόπο της συντριβής, δίνουν «ισχυρή προτεραιότητα» στην υπόθεση της βομβιστικής

Τα σχόλια είναι κλειστά.