Ειδησεογραφικό site

ΣΕΤΕ: Επιβεβαιώνονται οι στόχοι για ρεκόρ αφίξεων, αλλά «απαιτείται πολιτική σταθερότητα»

86

Οι στόχοι του ΣΕΤΕ για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ – χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας – το 2014, δείχνουν να επιβεβαιώνονται και να ενισχύονται περαιτέρω από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του πρώτου τετραμήνου.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται αυξημένα κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Εντυπωσιακά, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, είναι και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου για το πρώτο τετράμηνο του 2014 καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τα στοιχεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με 700.000 επιπλέον αφίξεις.

Ακόμη, ανάκαμψη φαίνεται να σημειώνει ο εσωτερικός τουρισμός για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει, πάντως, πως όλες αυτές οι εκτιμήσεις «τελούν υπό τη βασική προϋπόθεση διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας» και μπορεί, εφόσον επιβεβαιωθούν, να οδηγήσουν το 2014 σε ακόμη μεγαλύτερο θετικό πρόσημο αύξησης του ΑΕΠ και μείωσης της ανεργίας σε σχέση με τις σημερινές εκτιμήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.