Ειδησεογραφικό site

ΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή αύξηση διεθνών αφίξεων στο πεντάμηνο

47


Ενισχύεται, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η εκτίμηση της επίτευξης του στόχου για 19 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 έκλεισε με εντυπωσιακή αύξηση 20,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, κάτι που μεταφράζεται σε 500.000 επιπλέον αφίξεις εξωτερικού.

Ο ΣΕΤΕ χαρακτηρίζει επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, εξαιρώντας μεμονωμένες περιπτώσεις, η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου παραμένει, στο σύνολο του κλάδου, οριακή παρά την θεαματικά αυξημένη ζήτηση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, Μαΐου 2014.

Επισημαίνει ακόμη τη συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρατηρείται για τον μήνα Μάιο αύξηση 30,4% και για το πεντάμηνο 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣΕΤΕ για 750.000 επιπλέον αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.