Ειδησεογραφικό site

Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Χαλκιδική-Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

48

Αναστάτωση προκάλεσε στη Χαλκιδική η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:27 σε θαλάσσιο χώρο στο πρώτο «πόδι».

Η πρώτη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 218 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και στα 28 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πολύχρονο ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ζημιές.

Πέντε λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ στον ίδιο εστιακό χώρο, ενώ έξι λεπτά μετά στις 7:33 ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές.

«Σίγουρα θα έχουμε κάποιους σεισμούς μέσα στην ημέρα γιατί η ένταση ενός σεισμού αυτού του μεγέθους δεν σβήνει αμέσως» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας για το ρήγμα από το οποίο προκλήθηκε η δόνηση ο κ. Παπαζάχος σημείωσε ότι έχει «ένα μέτριο δυναμικό» προσθέτοντας ότι στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμουε είχε δώσει σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ προκαλώντας κάποιες βλάβες. «Ως εκ τούτου δεν ανησυχούμε για κάποιον μεγάλο σεισμό» κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.