Ειδησεογραφικό site

ΣΕΒ: Εθνική συναίνεση και αποφυγή πρόωρων εκλογών

33

«Αν οδηγηθούμε σε εκλογές, τότε μια νέα – εκ των πραγμάτων – κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές. Στο μεσοδιάστημα η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα ξαναζήσουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που με τόσο κόπο αγωνιστήκαμε να αφήσουμε πίσω» Με αυτή την αναφορά στην ομιλία του ενώπιον εμπόρων και επιχειρηματιών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ συντάχθηκε ευθέως με όσους κάνουν έκκληση για συναίνεση μεταξύ των κομμάτων στην Προεδρική εκλογή και αποφυγή των πρόωρων εκλογών, με φόντο τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα και τις βαριές απώλειες στο χρηματιστήριο.

«Το οικονομικό ρίσκο της χώρας παραμένει συνδεδεμένο με το πολιτικό ρίσκο. Και όσο αυτό συμβαίνει, η προσπάθεια να ορθοποδήσουμε, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την πραγματική οικονομία θα ανακόπτεται. Αντιλαμβανόμαστε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όμως η οικονομική ζωή μιας χώρας σε ύφεση μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο όταν χάνονται ευκαιρίες και επικρατούν κομματικές προτεραιότητες», συνέχισε ο Θεόδωρος Φέσσας, καλώντας όλες τις πλευρές σε εθνική συναίνεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, από την έναρξη της κρίσης, στο εμπόριο, τη μεταποίηση και τις κατασκευές χάθηκαν 700.000 θέσεις εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.