Ειδησεογραφικό site

ΣΔΟΕ: Περισσότερα απο 30 εκατ. τεμάχια λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν στον Πειραία

30

Ξεπερνά τα 30 εκατ. τεμάχια το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που εντόπισαν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά σε εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από τη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Αξιοποιώντας πληροφορίες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε εμπορευματοκιβώτια με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «έπιπλα».

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο υπαλλήλων και με την συμμετοχή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας «Diablo”, διαπιστώθηκε ότι σε τρία εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν συνολικά 30.334.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων (10.380.000 τεμάχια μάρκας Gold Classic και 19.954.000 τεμάχια μάρκας Raquel), ενώ ένα τέταρτο εμπορευματοκιβώτιο, που υπήρχε στην ίδια φορτωτική, περιείχε  διακόσια πενήντα χαρτοκιβώτια πλαστικών καρεκλών, με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 5.550.600,21 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των  πραγματικών παραληπτών, δεδομένου ότι  τα στοιχεία των παραληπτών επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.