Ειδησεογραφικό site

Σαφώς κάτω τα χέρια από τον Γαβριήλ, αλλά…

56

Του Γιάννη Σιδέρη

Η γκρίζα πλευρά  της δημόσιας ζωής, η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, οι μέθοδοι του παρακράτους,  επιχειρούν να επανέλθουν από το ημίφως του παρασκηνίου στο φωταγωγημένο προσκήνιο. Κάθε δημοκρατικός πολίτης του ευρέως δημοκρατικού τόξου, ασχέτως κομματικής  τοποθέτησης, δεν μπορεί παρά να είναι συμπαραστάτης του κ. Γ. Σακελλαρίδη, στον βρώμικο πόλεμο που δέχεται.

Η δημοσιογραφία που συνθλίβει ανθρώπους, που λεκιάζει υπολήψεις, που υπεισέρχεται στην βιαίως  στον σκληρό πυρήνα  της ανθρώπινης ιδιωτικότητας, που κονιορτοποιεί προσωπικότητες ευελπιστώντας να τις παραδώσει  ανήμπορες στο σαρκοβόρο κοινωνικό ρατσισμό στρωμάτων που αρέσκονται σε αυτόν, θα πρέπει να βρει απέναντι της τείχος κατακραυγής και περιφρόνησης, ώστε να αποτρέψει παρόμοιες προσπάθειες  στο μέλλον.

Σαφώς  συνυπογράφει κανείς την δήλωσή του ότι μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (και το μεγάλο ποσοστό που πήρε), σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε εναντίον του επίθεση με όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκβιασμού.

Συνυπογράφει, έστω κι αν η ακροτελεύτια κορώνα «Η Αριστερά δεν εκβιάζεται», ήταν εκ του περισσού. Κάθε αξιοπρεπής και γενναίος άνθρωπος δεν εκβιάζεται και δεν πρέπει να ενδίδει σε εκβιασμούς. Αυτό αφορά την προσωπική στάση ζωής του κάθε πολίτη και πολιτικού, και δεν αποτελεί εξ ουρανού δώρο προς την Αριστερά.

Ωστόσο επειδή κάποιοι έχουμε κάποια ηλικία και μπορούμε να θυμόμαστε, ήταν και στελέχη της αριστεράς που προήρχοντο ευφρόσυνα και ευπρόσιτα στις εκπομπές του εν λόγω παρουσιαστή, που τώρα καταγγέλλεται ως  εκβιαστής. Δεν είχαν ψυχανεμιστεί τίποτα από την ποιότητα που εξέπεμπε. Δεν φαντάζονταν ότι οι εισαγγελείς της  τηλεδημοσιογραφίας θα άπλωναν την ανθρωποφάγα διάθεσή τους και στην δική τους  αυλή.

Επίσης, πάλι επειδή η μνήμη προκαλεί, δεν θυμάται ο γράφων κάποιες οργισμένες καταγγελίες στελεχών της Αριστεράς που εκπροσωπεί ο κ. Σακελλαρίδης, ενάντια στους φορείς δημοσιευμάτων και φωτογραφιών για την «Μιμή», τον καιρό της πολιτικής ρυπαρότητας, γιατί τότε εξυπηρετείτο η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ. Ούτε επίσης θυμάται οργίλες αντιδράσεις για αποκαλύψεις επί της προσωπικής ζωής υποψηφίου της ΝΔ. Και φυσικά θυμάται την αιδήμονα σιωπή του ΠΑΣΟΚ όταν ο αυριανισμός εμφάνιζε τον Χαρίλαο με κότερο!

Η Αριστερά πάντα είχε έναν εκλεκτικισμό ως προς την εικόνα της και την ηθική της ακεραιότητα, και γιαυτό φανταζόταν ότι θα παραμείνει αλεξίσφαιρη απέναντι στις βρώμικες σφαίρες όσων ανέλαβαν να εκτελέσουν κάθε είδους συμβόλαια. Μετά την γιγάντωσή της και το ενδεχόμενο ανόδου της στην εξουσία, θα τις γευτεί πλέον!

Ευτυχώς για τον κ. Σακελλαρίδη δεν ισχύει το γνωστό, όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, κανείς δεν ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί.

Υπάρχουν πολίτες που έχουν μεταξύ των πρώτιστων  αξιών τους, την κοινωνική ηθική, και αυτοί είναι παρόντες στην συγκεκριμένη περίπτωση – και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Υπάρχουν πολίτες που είναι εκεί!

Αναδημοσίευση από iporta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.