Ειδησεογραφικό site

Σαπέν: «H Ελλάδα να παίζει με τους κανόνες»

37

Ελλάδα και ΕΕ πρέπει να δείξουν αλληλοσεβασμό στις απόψεις της κάθε πλευράς ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε στο περιθώριο της συνεδρίασης του G20 ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που ζητήσαμε από τις προηγούμενες, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να παίζει με τους κανόνες, υπογραμμίζει ο Μισέλ Σαπέν.

Και οι δυο πλευρές της όλο και πιο «θερμής» διαπραγμάτευσης αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη πρέπει να σεβαστούν τις απόψεις του καθενός προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, στο CNBC

«Υπάρχει και άλλος τρόπος, αρκεί να σεβαστούμε δυο αρχές. Πρώτον: Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ψήφο. Επελέγη μια νέα κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε από αυτήν την κυβέρνηση να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα που ζητήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεύτερον: οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν κανόνες στην Ευρώπη, στην σχέση με το ΔΝΤ, με την ΕΚΤ, με την ΕΕ. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και θα υπάρξει χώρος για συμφωνία», δήλωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.