Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ιστορική η απόφαση της ΕΚΤ- Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει εκτός

39

Δήλωση για την οικονομία έκανε λίγο μετά τις 17:30 από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο προειδοποίησε πως χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός.

«Είναι ώρα εθνικής ευθύνης, θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελική επιλογή ανήκει στην κρίση του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Σαμαράς καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρατά τη χώρα εκτός αφού δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις που έχει συνάψει η χώρα με τους εταίρους.

Ούτε μία ψήφος χαμένη

Έκκληση σε όλους τους πολίτες πέρα και πάνω από κόμματα ψηφίσουν ΝΔ και να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την χθεσινή του συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη.

Ακόμη και μία ψήφος μπορεί να αποβεί καθοριστική για το αποτέλεσμα και να κρίνει   το νικητή που θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών και ακολούθως την πορεία της  χώρας είπε ο πρωθυπουργός δραματοποιώντας την αναμέτρηση της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός απάντησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που διεκδικούν την τρίτη θέση λέγοντας ότι “σε αυτές τις εκλογές έχει σημασία ο πρώτος που αν είναι η ΝΔ θα σχηματίσει με βεβαιότητα κυβέρνηση με φιλοευρωπαικές δυνάμεις”. Ο κ. Σαμαράς μίλησε στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην πιο μαζική συγκέντρωσή του από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το παρόν σε μία σαφή έδειξη στήριξης έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής που κάθισε δίπλα στον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και ο οποίος κατά την είσοδό του στο Κέντρο έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες. Το παρόν όμως έδωσε και ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στέλνοντας κι εκείνος μήνυμα ότι οι διαφορές έχουν ξεπεραστεί και ότι συστρατεύεται με τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντιστικτικά παρουσίαζε τις δικές του προτάσεις για την επόμενη ημέρα για να αναδείξει εν τέλει και την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επιδίωξε την εκλογική αναμέτρηση με τις αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομία γιατί θέλει την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου αφού διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Επανέλαβε ότι εφόσον εκλεγεί θα υλοποιήσει πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας τόσο στον ΕΝΦΙΑ όσο και στα εισοδήματα αλλά και στα κέρδη των επιχειρήσεων. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δηλώνουν επισήμως τα στελέχη του θα αυξήσει τους συντελεστές μέχρι και στο 60%. Συνολικά ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά συνειδητά τον κόσμο και ότι εφόσον υλοποιήσει το πρόγραμμά του θα έλθει αναπότρεπτα σε σύγκρουση με την Ευρωπαική Ένωση και θα οδηγήσει την χώρα σε περιπέτεια. Εναλλακτικά είπε θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί λέγοντας ότι τον ανάγκασαν οι εταίροι και θα υπογράψει νέο μνημόνιο με επαχθείς όρους την ώρα που όπως είπε η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το δίλημμα ότι συγκρούονται δύο κόσμοι, η Ελλάδα της σταθερότητας και της ανάπτυξης από τη μία και η Ελλάδα των ελλειμμάτων και του χρέους από την άλλη. Επανέλαβε όλες τις γνωστές του κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα κάτι μεταξύ Βορείου Κορέας και Βενεζουέλας ενώ ζήτησε από όλους τους πολίτες ότι κι αν είχαν ψηφίσει στο παρελθόν να εμποδίσουν τους βολεμένους του χθες και το λόμπι της δραχμής που αφού έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό τώρα θέλουν να γυρίσει η χώρα στην δραχμή για να αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά.

Σε παρόμοιους δραματικούς τόνους θα κινηθεί ο πρωθυπουργός και στην αυριανή του ομιλία με την οποία θα ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος στο στάδιο Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο. Στόχος είναι ακόμη κι αν δεν κερδίσει την πρωτιά να μειώσει την διαφορά στο ελάχιστο αφού θα καθορίσει το πολιτικό και εσωκομματικό τοπίο της επόμενης ημέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.