Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς, Φώφη και Θεοδωράκης, σήμερα στις Βρυξέλλες

18

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνουν σήμερα και αύριο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μία ημέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής που απ’ ό,τι φαίνεται θα «κλειδώσει» τη συμφωνία Ελλάδας δανειστών.

Συγκεκριμένα, Αντώνης Σαμαράς, Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά επισκέπτονται σήμερα τη Βελγική πρωτεύουσα όπου και θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θα πάρει μέρος στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη. Ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα σήμερα (Τετάρτη), προκειμένου να συναντηθεί με τους Ζ.Κ. Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, θα βρεθεί κι αυτός σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρο των φιλελεύθερων και δημοκρατών (ΑLDE). Στο δείπνο αναμένεται να παρευρεθούν και οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και ηγέτες ευρωπαϊκών κομμάτων. Τέλος την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρι Κατάινεν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα και η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η κα. Γεννηματά θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ αμέσως μετά θα δει τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ε.Κ. Τζιάνι Πιτέλα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.