Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Το τελευταίο ανέκδοτο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ

27

 Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά την «διάλυση του ΝΑΤΟ» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής.

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά:

«Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό.»

Την Πέμπτη στη Βουλή, ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της απεμπλοκής της χώρας από το ΝΑΤΟ, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Αδωνι Γεωργιάδη της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε να πάρει σαφή θέση, μετά την τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, ο οποίος επικαλέστηκε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και το ΝΑΤΟ».

Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε την Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους και εκφράστηκε υπέρ της απεμπλοκής της Ελλάδας, παραπέμποντας στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του, απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.