Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς στη Σύνοδο του ΕΛΚ: Η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

32

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της κρίσης της Ουκρανίας.

Το «παρών» έδωσε ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε διμερή συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Νικολά Σαρκοζί, ενώ στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς είδε τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Φινλανδίας, καθώς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μισέλ Μπαρνιέ, τον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση κ. Γιοχάνες Χαν και την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Σουηδίας, Άννα Κίνμπεργκ Μπάτρα.

Ο κ. Σαμαράς, μετά το πέρας της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, γι’ αυτό είμαι εδώ. Και βέβαια η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.