Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: «Σε ποιον κόσμο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά μας;»

29

Στα μεγάλα αστικά κέντρα εστιάζει την προσπάθειά του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε αυτά τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σήμερα ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει περιοδεία στην Β΄Θεσσαλονίκης την δεύτερη περιφέρεια που είναι υποψήφιος και το απόγευμα θα μιλήσει στο Βελλίδειο. Στην ομιλία του αναμένεται να παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος παραδοσιακά εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών η ΝΔ πηγαίνει καλά στην συμπρωτεύουσα πολύ καλύτερα από το λεκανοπέδιο που η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαώδης. Στην συμπρωτεύουσα ενεργοποιήθηκε από την περασμένη εβδομάδα ο κ. Καραμανλής ενώ κεντρικά η λεωφόρος Συγγρού έριξε γέφυρες με τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Χθες ο πρωθυπουργός περιόδευσε στον λεκανοπέδιο, σε Μαρκόπουλο και Κορωπί το πρωί στα Νότια προάστεια σε Παλαιό Φάληρο και Γλυφάδα το απόγευμα. Η προεκλογική εστρατεία θα κλιμακωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού την Παρασκευή στην Αθήνα στο κλειστό στάδιο Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο. Ο κομματικός μηχανισμός ήδη είναι σε εγρήγορση για να πετύχει μία αξιοπρεπή κινητοποίηση των οπαδών που όλο αυτό το διάστημα δεν δείχνουν μεγάλη προθυμία.

Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια

Παρά τις δημοσκοπήσεις και κόντρα στην ηττοπάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος ο πρωθυπουργός δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ελπίζει σε ανατροπή έστω και την ώρα της κάλπης. Οι αναποφάσιστοι αλλά και οι ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης είναι πάντα ο στόχος του πρωθυπουργού ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανέβασε στροφές βάζοντας με σκληρό τρόπο το δίλημμα ότι σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι. “Οι εκλογές θα κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας.

Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.” Η ρητορική του κ. Σαμαρά ενισχύεται και από τα τελευταία τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ που κάνοντας μία προβολή στο προσεχές μέλλον δίνουν μία πραγματικά ζοφερή εικόνα την Ελλάδας στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήξη με την ΕΕ, πάγωμα της ρευστότητας, διακοπή του ΕΣΠΑ και των αγροτικών επιδοτήσεων, απόρριψη από την Ευρωπαική Ένωση, εν τέλει έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ και διεθνής απομόνωση είναι οι κίνδυνοι που επισείει ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του και με τα διαφημιστικά σποτ. Αντιστικτικά ο κ.  Σαμαράς αναπτύσσει το προσωπικό του όραμα “για μία Ελλάδα της δημιουργίας που μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί στα πόδια της και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον αρκεί η προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα να μην σταματήσει”. Ο πρωθυπουργός περιγράφει το όραμμά του σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο Facebook: “Πιστεύω ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε όποιο στόχο θέσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αν αλλάξουμε το θυμό με την αποφασιστικότητα, τα εύκολα λόγια με το σχέδιο. Αν σταθούμε δίπλα σε αυτούς που παράγουν, αν πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε στην Ελλάδα που έχουμε όλοι μέσα μας αν αποφασίσουμε κοιτώντας κατάματα την αλήθεια, αν αποφασίσουμε για το αύριο, για τη ζωή κάθε παιδιού που γεννιέται σε αυτή τη χώρα».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις επιθέσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Δεν αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Μάκη Βορίδη -ότι η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει την χώρα στην Αριστερά- που έχουν εμφυλιοπολεμικό άρωμα. Αντίθετα χθες από το Μαρκόπουλο μιλώντας στους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής ο κ. Σαμαράς είπε ότι “δεν θα γίνει εδώ Σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός” και καταφέρθηκε εναντίον του κ. Τσίπρα -που έχει προαναγγείλει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί -ΕΥΠ, ΣΔΟΕ- θα υπάγονται στο γραφείο του- λέγοντας ότι τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν γίνονταν.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.