Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Νέα Ελλάδα είναι αυτό που οικοδομούμε, μακριά από τη μιζέρια

46

Από την Λαμία που επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες και έβαλε ξεκάθαρα το δίλημμα των εκλογών «σταθερότητα ή αποσταθεροποίηση».

Μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Οι πολίτες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο; Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την Ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ότι εκλογικός του στόχος είναι να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο. Είπε δε ότι χαλαρότητα της ψήφου αποτελεί τεράστιο κίνδυνο και πρόσθεσε: «Εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται Ανάπτυξη. Γιατί μόνο η Ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν. Επομένως, οι εκλογές αυτές αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές σε κάνουν να σκέφτεσαι προηγούμενες- αν θέλετε- δυσφορίες, που υπήρξαν, αλλά ταυτόχρονα για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κριτήριο την Ελλάδα, την Πατρίδα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο».

Ο πρωθυπουργός επανήλθε στη Νέα Ελλάδα συνεχίζοντας την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε. Νέα Ελλάδα δεν είναι η προστασία των προνομίων που είχαν οι λίγοι, οι επιτήδειοι, σε βάρος των πολλών. Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα. Και το κυριότερο, Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, χωρίζουν τους Έλληνες. Είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι! Και Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις, για να δουλέψουν τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Όχι αυτοί που τις διώχνουν! Είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα. Όχι αυτοί οι οποίοι μέλημά τους, στόχο τους, τρόπο πολιτικό, έχουν να κερδοσκοπούν πάνω στα δεινά του κόσμου. Νέα Ελλάδα είναι αυτό το οποίο θέλουμε να οικοδομήσουμε, πέρα από τη μιζέρια, πέρα από την κρίση, πέρα από το διχασμό! Είναι Αξιοπρέπεια και Αξιοσύνη. Ανάπτυξη με Ανταγωνιστικότητα και Δικαιοσύνη. Αυτό είναι Νέα Ελλάδα!».

Ο πρωθυπουργός έδωσε και το αισιόδοξο μήνυμα ότι παρότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και ο δρόμος παραμένει ανηφορικός ωστόσο «ξεπεράσαμε τα δύσκολα. Η γραμμή που τραβάμε είναι ευθεία γραμμή. Κι από δω και μπρός να ξέρετε έχουμε «μόνο πάνω» να πηγαίνουμε. Τελείωσε το «προς τα κάτω». Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συγχωρείται ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός. Ακόμα και ένα μικρό λάθος, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στην κρίση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά! Με βήματα στέρεα, με πίστη στον εαυτό μας, με πίστη στις δυνατότητές μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.