Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς και Νταβούτογλου προεδρεύουν στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

50

Δεύτερη ημέρα της επισκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας, που «άνοιξε» στις 10, ενώ αναμένεται και το ραντεβού του κ. Νταβούτογλου με τον Αλ. Τσίπρα.

Στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας προεδρεύουν αυτή την ώρα οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών Αντώνης Σαμαράς και Αχμέτ Νταβούτογλου, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών.

Βασικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων αναμένεται να είναι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και το πώς επηρεάζονται τις σχέσεις των δύο κρατών. Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, τη βελτίωση της ροής τουριστών μεταξύ των δυο χωρών, και τον καλύτερο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Μετά το πέρας των διακυβερνητικών επαφών θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα Συμβούλια, αυτή τη φορά δεν αναμένεται να υπογραφεί πλήθος συμφωνιών μεταξύ των δυο χωρών, καθώς αυτό δεν είναι το ζητούμενο, με δεδομένο ότι πολλές από τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις να βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως τα δυο προηγούμενα Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας κατά κάποιο τρόπο κρίνονταν με βάση τον αριθμό των συμφωνιών που υπογράφηκαν, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Με τον κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού από τη χώρα μας.

Την ανάγκη σφυρηλάτησης των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας, επισήμανε χθες Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέδεσε την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου ανοιχτά της Κύπρου με την επίλυση του Κυπριακού.

Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που θα διανύσει η τουρκική αποστολή για να μεταβεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πηγή: 7imeres.gr

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr: Παπούλιας σε Νταβούτογλου: «Πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» – Θετική η αποτίμηση της συνάντησης Σαμαρά – Νταβούτογλου

Τα σχόλια είναι κλειστά.