Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Θετικά μηνύματα για φορολογία, συντάξεις και ΕΝΦΙΑ

46

Το πρόγραμμά του για την οικονομία και την επόμενη ημέρα της χώρας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο.

Ήδη χθες από τη Χαλκίδα σε ένα μισοάδειο στάδιο -λόγω κρύου και αποκλεισμένων δρόμων είπαν οι διοργανωτές- ανάμεσα στις αποστροφές για τα δεινά που θα επισωρεύσει στη χώρα τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε και τα δικά του θετικά μηνύματα. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις, ότι αντίθετα θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2015 και θα αποδίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και επαναφορά των συντάξεων σε ηλικιωμένους ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς συγκεκριμενοποιεί σταδιακά το σχέδιό του για μείωση της φορολογίας. Υπόσχεται ότι ο ανώτατος φόρος εισοδήματος θα πέσει στο 33% από το 42 που είναι σήμερα και το 45% που ήταν πριν την κρίση. Επίσης ότι ο φόρος στις επιχειρήσεις θα μειωθεί σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα όπως επίσης θα μειωθούν και όλοι οι υψηλοί συντελεστές του ΦΠΑ και κάποια μεσαία κλιμάκια αργότερα.

Πάντως ο κ. Σαμαράς δεν εγκαταλείπει το οπλοστάσιο του φόβου, στόχος είναι να προβάλλει την αντίθεση ανάμεσα στα αρνητικά που ενέχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις «ρεαλιστικές» αν και περιορισμένες δικές του δεσμεύσεις. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Να ξέρετε ό,τι δίνει το κράτος σταδιακά και νοικοκυρεμένα, χωρίς νέα ελλείμματα, δίνεται για πάντα! Ό,τι σας υπόσχονται, χωρίς να σας λένε από πού θα τα βρουν, είτε είναι κοροϊδία, είτε θα σας το πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο!».

Προειδοποίησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, οι αγροτικές επιδοτήσεις, η ρευστότητα των τραπεζών: Να ξέρουν λοιπόν, οι αγρότες μας που περιμένουν επιδοτήσεις, κινδυνεύει η ΚΑΠ. Να ξέρουν οι επιχειρήσεις που περιμένουν νέο δανεισμό. Να ξέρουν οι περιφέρειες που περιμένουν πώς και πώς τα νέα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να το ξέρουν οι δήμαρχοι. Να ξέρουν οι άνεργοι που περιμένουν να ανοίξουν δουλειές για να βρουν κι εκείνοι απασχόληση, ότι όλα αυτά τινάζονται στον αέρα από αυτά τα επικίνδυνα ψευτο-νταηλίκια και τους αυτοσχεδιασμούς που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι με το συνεχές σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις ειδήσεις που φθάνουν από το εξωτερικό -όπως είπε χαρακτηριστικά «το Grexit κυριαρχεί πάλι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπο»- στις δύο εβδομάδες που απομένουν θα ανατρέψει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κινείται στο 3%-4%.

Παράλληλα θα συνεχίσει τις καθημερινές του εμφανίσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια παρότι έχει γίνει εμφανές ότι η εποχή δεν ευνοεί τις μαζικές συγκεντρώσεις. Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στο Μαρούσι, αύριο θα είναι στην Ρόδο ενώ το πρόγραμμα των περιοδειών περιλαμβάνει ακόμη Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ιόνια Νησιά.

Αύριο αναμένεται να αρχίσει και η παρουσίαση των ψηφοδελτίων. Το ηγετικό επιτελείο λέει ότι είχε υπερπροσφορά υποψηφιοτήτων και ότι στα ψηφοδέλτια θα υπάρχει ανανέωση της τάξης του 60-70% που σημαίνει και αντίστοιχη σύνθεση της Βουλής την επομένη των εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.