Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Η Κρήτη θα «βουλιάξει» από Κινέζους τουρίστες

41

Το μήνυμα ότι τα επόμενα χρόνια η Κρήτη θα αποτελέσει από τις βασικές επιλογές των Κινέζων τουριστών έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του με τον κινέζο ομόλογό του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

«Το τί σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο οπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους. Τα οφέλη για την Κρήτη θα είαι πολύ μεγάλα και θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση του αεροδρομίου στο Καστέλλι ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Κινέζου ηγέτη για το αεροδρόμιο Καστελίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μιλήσουν αναλυτικότερα για το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Πρώτος έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ο έλληνας πρωθυπουργός τον οποίο υποδέχθηκαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υπ. Πολιτισμού Κ.Τασούλας και η γ.γ. του Υπ.Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Λίγο μετά τις 10:30 στον χώρο έφτασε και ο κ. Λι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα.

Την ξενάγηση, προγραμματισμένης διάρκειας περίπου μίας ώρα, ανέλαβε ο αρχαιολόγος κ.Σταμπουλίδης.

Ο Κινέζος υψηλός προσκεκλημένος βρίσκεται στο νησί από το απόγευμα της Πέμπτης οπότε και τον υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τάσουλας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Εκεί τον περίμεναν και Κρητικοί ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.