Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Η επανεκκίνηση της χώρας μας ξεκίνησε- Ο ρόλος ενός ηγέτη δεν πρέπει να είναι διχαστικός

68

Το έργο κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει «κοσμογονία έργων στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είμαστε στο έργο του ανισόπεδου κόμβου που συνδέει το Μεσολόγγι με την Ιονία Οδό. Ιονία Οδός σημαίνει η σύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σημαίνει ανάπτυξη ιδιαίτερα σε μια περιοχή που ήταν, μέχρι τώρα, ξεχασμένη Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο δίκτυο θα δουλέψουν περισσότερα από 4.500 άτομα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο «ταυτόχρονα αναδεικνύει και αρχαιολογικούς θησαυρούς τους οποίους τους σεβόμαστε και αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 60.000 στρέμματα ο χώρος στον οποίο γίνονται ανασκαφές».

Ανέφερε ακόμη ότι «μια πραγματική κοσμογονία έργων γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά κάθε μέρα των έργων αυτών, γιατί είναι πολυσήμαντα και για την ανάπτυξη και για τον πολιτισμό μας. Και ταυτόχρονα, σηματοδοτείται αυτό που βλέπουμε παντού. Η επανεκκίνηση της χώρας μας ξεκίνησε και εμείς προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα».

Επίσκεψη στην Πάτρα

«Περνάμε μία περίοδο που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα την Παρασκευή.

«Εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα που γίνονται στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ανισόπεδος κόμβος που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες.

Επισκέφθηκε επίσης το επιστημονικό πάρκο Πατρών, όπου δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα» πανεπιστημίων και εταιρειών, στο οποίο θα επενδυθούν 1,3 δισ. ευρώ έως το 2020.

Είπε ακόμα ότι σχεδιάζεται η δημιουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη τη χώρα.

Επίσκεψη στη Μονή Πετράκη

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την Ιερά Σύνοδο.

Ηταν η πρώτη φορά που επισκέπτεται πρωθυπουργός τη Μονή Πετράκη.

Κατά την επίσκεψη του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης κι έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως αναφέρεται, «Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

– Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

– Δέχθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.