Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε τη χώρα στα βράχια

45

Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η κυβέρνηση αλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον, ξεκίνησε την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν θα μηδενίζουμε, αλλά θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά πετύχετε, μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να υπερψηφίσουμε αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε πρόταση και πήρατε τις εκλογές με τα ψέματα» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίσε, δε, αρετή της Νέας Δημοκρατίας ότι θα σας στηρίξουμε αρκεί να μην βλάψετε τη χώρα.

Εσείς στέκεστε επειδή εμείς σας δώσαμε τα εχέγγυα και σας εύχομαι να είστε το ίδιο όρθιοι όπως κι εμείς όταν θα βγαίνετε από το Eurogroup, είπε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι «εμείς δεν θα επιστρέψουμε σκυφτοί από το Eurogroup».

Επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι σε τηλεοπτικές του παρουσίες είχε πει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ αλλά ποτέ δεν κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αναρωτήθηκε «άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε κύριε Τσίπρα;», αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Και βγάλαμε τη χώρα σε ανάπτυξη και πληρώσαμε 6,5 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάναμε μεταρρυθμίσεις, είναι αυτό αποτυχία πολιτικής;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η αξιοπιστία της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, εσείς αντίθετα όλα αυτά τα ειρωνευτήκατε και τώρα θέλετε να χτίσετε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες αλλά από ό,τι βλέπω θέλετε να γκρεμίσετε και σε αυτό θα είμαστε απέναντι. Σε 15 ημέρες της δικής σας διακυβέρνησης όλοι οι οίκοι είτε προχώρησαν είτε ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Χώρα παραλάβατε αλλά φροντίστε να την παραδώσετε καλύτερα από ό,τι την παραλάβατε, τόνισε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Μιλώντας για το e-mail Χαρδούβελη υποστήριξε ότι περιείχε μέτρα τα οποία η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε ενώ παρέθεσε ένα έγγραφο του 2013 με το οποίο ζητούνταν πρόσθετα μέτρα 1 δισ. ευρώ για το 2014 τα οποία δεν προχώρησαν. «Γι’ αυτό μην μας μιλάτε για διαπραγμάτευση» τόνισε.

«Εμείς έχουμε δεχθεί λιγότερα, το 63%, από το Μνημόνιο από όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης. Και τώρα κάνετε την κωλοτούμπα και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη για όσα λέγατε τότε» συνέχισε την κριτική του ο Αντώνης Σαμαράς.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την παράταση που ζητάτε ενώ πριν λέγατε όχι στο ενδεχόμενο αυτό. Αν εμείς ζητάγαμε 6 μήνες παράταση θα μας λέγατε ότι σας έχουμε δέσει τα χέρια, σχολίασε ο κ. Σαμαράς για το θέμα της παράτασης του προγράμματος.

«Εμείς ενισχύσαμε τη χώρα για να έχει η χώρα λιγότερη ανάγκη τους δανειστές κι εσείς μας φέρνετε στη μεγαλύτερη ανάγκη τους και πηγαίνετε προς μια σύγκρουση από θέση αδυναμίας» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα τα περί κουρέματος χρέους βάσει του οποίου εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. «Σας είπαν ότι αυτό δεν γίνεται και αυτό μάλλον το κατάλαβε και ο κύριος Βαρουφάκης αν και με αυτά που ακούω από εδώ και από εκεί, δεν παίρνω και όρκο» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Νομίζετε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αδύνατη; Νομικά δεν γίνεται αλλά οικονομικά και πολιτικά μπορεί να σε υποχρεώσουν να φύγεις μόνος σου. Σημασία δεν έχει το ποιοι είναι οι κακοί αλλά να μην γίνει το κακό στη χώρα» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέφτει έξω όταν εκτίμησε ότι θα κερδίσει με την ευθεία αντιπαράθεση ή ότι θα σχηματίσει συμμαχία με τις χώρες του Νότου.

Διώχνετε τους επενδυτές, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της ΝΔ με αφορμή την αποχώρηση των ξένων επενδυτών από το διαγωνισμό για τα ελληνικά «οικόπεδα» υδρογονανθράκων.

«Λιτότητα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η αξιολόγηση, η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας; Αυτά δεν είναι λιτότητα, είναι ανάπτυξη αυτά που πολεμάτε» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Χαρακτήρισε λάθος την αύξηση του κατώτατου μισθού και εξέφρασε τον φόβο του ότι θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και έκρηξη της επιλογής αμοιβής με μπλοκάκια ενώ υποστηρίξε ότι η αναπλήρωση από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα έρθει από υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Έχετε επιβάλει συσκότιση στο πρόγραμμά σας καθώς δεν εμφανίσατε καμία κοστολόγηση του προγράμματός σας, υποστήριξε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή, Μνημόνιο και σε αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος ενώ χαρακτήρισε λάθος την εκτίμηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο αφού αυτή εξαρτάται όχι μόνο από το ονομαστικό του ύψος αλλά από τα χαμηλά επιτόκια ή την περίοδο αποπληρωμής.

«Ανασύρατε ένα εργαλείο όπως τα αέναα ομόλογα που χρησιμοποιήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία τον 18ο και τον 19ο αιώνα και από χρεοκοπημένες εταιρείες. Ουάου, που θα έλεγε και ο κύριος Βαρουφάκης» σχολίασε ο κ. Σαμαράς για την πρόταση που κατατέθηκε για την ανταλλαγή ομολόγων με τα λεγόμενα perpetual bonds.

Κανένα πρόβλημα για τις εξεταστικές αρκεί αυτά που θα πείτε να είναι σωστά στοιχειοθετημένα προσέξτε όμως μην τελικά είναι όλα πυροτεχνήματα αντιπερισπασμού για τα δικά σας αδιέξοδα, τοποθετήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στο κατοχικό δάνειο, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του προχώρησε στον ποσοτικό υπολογισμό προσθέτοντας ότι δημιούργησε τις ειδικές φυλακές για σκληρούς εγκληματίες ενώ η αναφορά του ότι «εσείς τις καταργήσατε γιατί έχετε σχέση με ορισμενες κατηγορίες κρατουμένων» προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρωθυπουργό να σχολιάζει «φαίνεται ότι ακούμπησα ευαίσθητες χορδές μιας συγκεκριμένης συνιστώσας».

Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις γιατί μαρτυρούν στην καλύτερη περίπτωση τη σύγχυσή μας και στην χειρότερη ότι οδηγείτε τη χώρα σε περιπέτειες.

Δήλωσε κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, εκτιμώντας ότι θα επαναφέρει τον κίνδυνο της δραχμής όπως συνέβη το 2011 επί Γιώργου Παπανδρέου και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκόψει τέτοιες αναφορές από στελέχη του κόμματός του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.