Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς από Άρτα: Η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα στην ανάπτυξη

26

Επίσκεψη στον δήμο Άρτας και συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη για τα τοπικά προβλήματα, την ανάπτυξη της περιοχής και τα έργα που είναι σε εξέλιξη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

«Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε γιατί η Ήπειρος είναι ένα ξεχασμένο κομμάτι», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η Ήπειρος είναι στην αφετηρία για άλμα προς την ανάπτυξη, ένα μεγάλο κομμάτι από το πακέτο Γιούνκερ θα πάει στην Ήπειρο, αυτή είναι η δική μας προοπτική».

Διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα δοθούν και σημείωσε ότι τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση, η οποία θα αυξηθεί καθώς θα λυθεί το πρόβλημα με την Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προβολή των τουριστικών μνημείων της περιοχής, όπως το ιστορικό γεφύρι και σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής στην ανάπτυξη του τουρισμού. Επίσης, σημείωσε ότι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα δίνουν μία εικόνα θετικών προσδοκιών και προοπτικών.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατέγραψε τα αιτήματα των εκπροσώπων της περιοχής και αναφέρθηκε στο παλιό στρατόπεδο που θα γίνει έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας, ενώ για το Μουσικό σχολείο που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση υποσχέθηκε ότι θα το ικανοποιήσει με τη νέα Βουλή.

«Τα έργα της Ιονίας Οδού σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης της Ηπείρου»

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τρίτο και τελευταίο κομμάτι στο σημείο Καμπής της Ιονίας Οδού, που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα.

Συνομιλώντας με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι το τέλος της απομόνωσης και θα οδηγήσουν την περιοχή σε μεγάλη ανάπτυξη». Πρόσθεσε δε ότι «θα υπάρξει συνέχεια στο έργο».

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε πόσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο και του απάντησαν ότι είναι περίπου 100 αυτή την στιγμή και πως το έργο θα έχει εξέλιξη και τον Μάρτιο θα αρχίσει η ασφαλτόστρωση.

Ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που έβγαλε από το αδιέξοδο τα μεγάλα έργα της περιοχής σημειώνοντας ότι είναι δρόμος ανάπτυξης» και τόνισε ότι στόχος είναι να συνδεθεί η Ιόνια Οδός με τον ορεινό όγκο και τον Αμβρακικό κόλπο, σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε στο νέο ΕΣΠΑ καθώς είχαμε απογοητευθεί».

Στον κ. Σαμαρά παρουσίασαν τον χάρτη με τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό, πρόκειται για εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Τα σχόλια είναι κλειστά.