Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: «Αποκρουστικά φαντάσματα» οι ναζί

81

Με ομιλία του πρωθυπουργού στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Παρασκευής θα κορυφώσει η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική της καμπάνια για τις ευρωεκλογές, κυρίως, και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα με την εξέδρα να στήνεται μπροστά στην είσοδο του Μετρό

Στόχος και στρατηγική επιλογή του κυβερνητικού επιτελείου είναι να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση σε μια μεγάλη πλατεία, ώστε να μεταδοθεί το αίσθημα της υπεροχής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από τα Χανιά ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση για την 73η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Από ένα τόπο συμβολικό, από το αεροδρόμιο του Μάλεμε, πεδίο μάχης κατά τη γερμανική εισβολή, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε, σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει».

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την ιστορία της Κρήτης με τους σημερινούς κρίσιμους στόχους, στέλνοντας μήνυμα ενότητας. «Οι κρίσιμοι εθνικοί στόχοι υπηρετούνται με αγώνα» είπε ο Αντ. Σαμαράς, υπενθυμίζοντας ότι «στη γη του Ελ. Βενιζέλου δεν πιάνει ο διχασμός, τα μηνύματα του μίσους δεν ριζώνουν, εδώ οι Έλληνες δίνουν αγώνες» Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εξάλλου, μόλις χθες ο κ. Σαμαράς περιέγραψε το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη», μιλώντας για μία επταετία που η χώρα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα με αύξηση του ΑΕΠ, δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας και διάχυση της ευημερίας στους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ . Σαμαράς έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση και έβαλε το δίλημμα των ευρωεκλογών: σταθερότητα και ανάπτυξη ή επιστροφή στην κρίση και περιπέτεια.

«Η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν την κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «από εδώ και στο εξής, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, η κατάσταση θα βελτιώνεται για τους απλούς ανθρώπους, περισσότεροι θα βρίσκουν δουλειές, οι επιχειρήσεις θα έχουν χρηματοδότηση και χωρίς μνημόνια και οριζόντια μέτρα λιτότητας. Μας το ζήτησαν, αλλά δεν το χρειαζόμαστε. Τα φορολογικά μέτρα θα μειώνονται. Από φέτος αρχίζει η ανάπτυξη. Το 2015 η ανάπτυξη θα είναι 2,9% και το 2016 στο 3,7%».

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και τις αναλύσεις ανεξάρτητων κέντρων μελετών.

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της επόμενης επταετίας στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα στην ενέργεια στην έρευνα και τεχνολογία που μπορούν να φέρουν 770.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ πάνω από τα 230 δισ. ευρώ, που ήταν το ανώτερο προ κρίσης.

«Ο τουρισμός μπορεί να δώσει 16,5 δισ. πρόσθετα και 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη επταετία. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει επιπλέον 13,5 δισ. και 315.000 θέσεις εργασίας. Η ερευνα και η τεχνολογία 2 δισ. και 50.000 θέσεις εργασίας. Υπάρχουν και άλλοι τομείς» είπε ο κ. Σαμαράς, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις έρευνες και που δίνουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.