Ειδησεογραφικό site

Με χρόνο ρεκόρ – Ο Φέλιξ Κάντι νικητής του 32ου Μαραθώνιου – Πάνω από 35.000 άτομα έτρεξαν στον Κλασικό Μαραθώνιο

34

O Φέλιξ Κάντι ήταν ο μεγάλος νικητής του Αυθεντικού Κλασσικού Μαραθωνίου πραγματοποιώντας ρεκόρ διαδρομής και ρεκόρ αγώνα! Ο επίσημος χρόνος που έκανε ήταν 2 ώρες 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα κατεβάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 19 δευτερόλεπτα.

Ο 32ος μαραθώνιος ξεκίνησε με την πρώτη διαδρομή των 5 χλμ. στην αφετηρία στη λεωφόρο Αμαλίας, με περισσότερους από 9.000 δρομείς να συμμετέχουν στη πρώτη διαδρομή του αγωνίσματος.

Η εκκίνηση έγινε στις 8 παρά πέντε και χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν τους δρόμους της Αθήνας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αλλά και άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή των 5χλμ αποτελεί και την πιο δημοφιλή από ό,τι φαίνεται για τους επώνυμους καθώς σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες επώνυμοι της χώρας μας.

Ανάμεσα τους ήταν οι: Ζωή Χωραφά, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Νικολέτα Ράλλη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ζέτα Δούκα, Λένα Αρώνη, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Λέων Πατίτσας, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, η Άννα Πρέλεβιτς, η Σόφη Πασχάλη, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Κλέλια Πανταζή, η Μαρία Μπακοδήμου, η Φανή Χαλκιά, η Ναταλία Δραγούμη, η Πηγή Δεβετζή, η Σία Κοσιώνη, η Σάσα Σταμάτη και η Έλενα Παπαβασιλείου.

marathonios2014Ο φετινός αριθμός των 35.000 αθλητών από περίπου 120 χώρες του κόσμου αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση που αυτή τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Από αυτούς οι 13.000 έτρεξαν στην κλασσική διαδρομή των 42 χλμ. – οι 5.000 ήρθαν από το εξωτερικό, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων συμμετεχόντων κατά 35% σε σχέση με το 2013 – ενώ και 600 παιδιά από το Κολλέγιο Αθηνών συμμετείχαν στο μοναδικό γεγονός.

Σημαντική παράμετρος του αθλητικού γεγονότος είναι και η μεγάλη προβολή που έχει η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση λόγω του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή με τα καταλύματα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης να είναι γεμάτα, αφού πάνω από 70.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.