Ειδησεογραφικό site

Σήμερα το βράδυ το όνομα του νέου Προέδρου – Ανοιχτά όλα ως το τέλος

48

Η κυβέρνηση θα κάνει γνωστό το όνομα του προσώπου που προτείνει για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης στον ΣΚΑΪ, το όνομα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, ενώ είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εξετάζουν κατ’ αρχήν το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου που για πολλούς είναι ακόμη το φαβορί.

Τις τελευταίες ημέρες όμως έχουν προκύψει αντιδράσεις κυρίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θα προτιμούσαν κάποιον εκ της Ιωάννας Καρυστιάνη ή του Μανώλη Δρετάκη. Ακόμη ακούγεται το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου χωρίς πάντα να αποκλείεται και η έκπληξη.

Σε περίπτωση που επιλεγεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει εξασφαλίσει και τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα εκκρεμεί το θέμα της αντικατάστασής του στην Κομισιόν. Ως βασικοί επικρατέστεροι φέρονται ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Μηλιός, αλλά όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα λάβει άλλο χαρτοφυλάκιο και ότι αυτό της Μετανάστευσης που κατέχει σήμερα στην Κομισιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.