Ειδησεογραφικό site

Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

37

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 σωματεία, από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα, ενώ για τουλάχιστον όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έκλεισαν.

Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, είχε στόχο «να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Tο ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και την «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητά σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και κατάργηση της «φόροληστείας».

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Κουτσούμπας άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας το λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όσους δήθεν υπόσχονται νέες κυβερνητικές λύσεις και στους νέους μεσσίες που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους».

«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, το δρόμο δείχνει σήμερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σε όλη τη χώρα και αγκάλιασε πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών», δήλωσε ο γγ. του ΚΚΕ.

Τέλος, είπε οτι ανανεώνεται το ραντεβού για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, «ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.