Ειδησεογραφικό site

Σήμερα ο τραγικός επίλογος με το δυστύχημα του F16 – Έφθασαν στην Αθήνα οι σοροί των παλικαριών της πολεμικής αεροπορίας – Κηδεύονται το μεσημέρι οι ήρωες πιλότοι (Φωτο)

465

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των δύο άτυχων πιλότων που σκοτώθηκαν στο τρομακτικό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όταν διθέσιο ελληνικό F-16 συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Οι σοροί των Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκε στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα στις 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα στις 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη Αττικής.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν έμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης

Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας

Οι δύο άντρες, όπως και ακόμη 39 στελέχη της ΠΑ που αποτελούσαν το ελληνικό κλιμάκιο που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, επρόκειτο να παραμείνουν επί ισπανικού εδάφους επί περίπου ένα μήνα.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

Τα σχόλια είναι κλειστά.