Ειδησεογραφικό site

Σέλινγκ: Διαχειρίσιμο ένα Grexit για την Ευρώπη

26

Μικρές θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρώπη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, αλλά οι συνέπειες για την ίδια τη χώρα θα είναι χειρότερες επισήμανε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Die Presse ο υπουργός Οικονομικών Χανς Γερκ Σέλινγκ.

«Για την Ευρώπη, θα ήταν εύκολο να το διαχειριστεί οικονομικά. Για την Ελλάδα, θα ήταν πράγματι πολύ πιο δραματικό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Σέλινγκ και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια σε περίπτωση Grexit.

Παράλληλα, επισήμανε πως υπάρχει «ένας πόλεμος προπαγάνδας».

«Είναι υπερβολικό να πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ζουν στους δρόμους ή δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη», είπε τονίζοντας πως ανεξαρτήτου του αποτελέσματος της Κυριακής, η χώρα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με ένα νέο πρόγραμμα με νέους όρους.

«Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας πρέπει να ξεκινήσει. Το παλιό έχει τελειώσει και δεν μπορεί να παραταθεί. Και ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας απαιτεί χρόνο. Επιπλέον, δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός χωρίς όρους», κατέληξε ο Σέλινγκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.