Ειδησεογραφικό site

Σάλος με το ξύλο στις καθαρίστριες – Πρωτοσέλιδο και στους New York Times-Πρόεδρος Αστυνομικών: Εγκληματικές φυσιογνωμίες μέσα στην αστυνομία

72

Αλγεινές εντυπώσεις και διεθνή αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι σκηνές άγριου ξύλου που εκτυλίχθηκαν χθες στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου ότι δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι καθαρίστριες

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» και με κάθε μέσο να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους κατάφεραν να στρέψουν προς το μέρος τους το βλέμμα του ξένου τύπου και συγκεκριμένα των New York Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις οδυνηρές περικοπές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, γεγονός που «πληγώνει» τους αδύναμους πολίτες και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μία εξ αυτών και οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που θεωρούν τις περικοπές παράνομες και αντισυνταγματικές.

«Είναι πιο δυνατοί από εμάς, εμείς όμως είμαστε σίγουρα πιο θυμωμένοι», σχολιάζει μια απολυμένη καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα, η 53χρονη Δέσποινα Κωστοπούλου, η οποία εργαζόταν στο υπουργείο για 22 συναπτά έτη πριν απολυθεί το προηγούμενο Φθινόπωρο.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης, παρομοιάζονται με την ιστορία του «Δαυίδ με τον Γολιάθ»…

Πρόεδρος Αστυνομικών: Εγκληματικές φυσιογνωμίες μέσα στην αστυνομία

Για την ύπαρξη ανεγκέφαλων και εγκληματικών φυσιογνωμιών στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος αναφερόμενος στα θλιβερά, χθεσινά επεισόδια με τις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες» τόνισε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Φωτόπουλος καταδικάζοντας τη βία από την πλευρά των αστυνομικών και συγκεκριμένα την επίθεση από αστυνομικό σε καθαρίστρια.

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του αστυνομικού με σιδηρογροθιά στο χέρι, ο κ.Φωτόπουλος υποστήριξε ότι «τα έχω δει και με πεισμώνουν γιατί δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τρόπο παραδειγματικό».

Ο κ. Φωτόπουλος, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι ΕΔΕ που έχουν γίνει στο παρελθόν για υποθέσεις αστυνομικής βίας, όπως σε βάρος του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου ή του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, αλλιώς «είμαστε εκτεθειμένοι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.